Étkeztetés

Bemutatkozik az Alsónémedi Önkormányzati Konyha!

 

Az étkeztetés, mint szolgáltatás 2016-ig külön szakfeladatként működött. 2017-ben önálló intézménnyé alakult a konyha önkormányzati fenntartásban.

Az étkeztetés költségvetését az éves önkormányzati költségvetés tartalmazza. A képviselő testület határozza meg az élelmezési nyersanyag normát is.

Jelenleg napi 550-600 adag ételt készítünk a bölcsődés korosztálytól a szép korúakat is magába foglalóan. A konyha az alapellátás mellett szociális étkezést, valamint a szükséges szakorvosi igazolások bemutatásával egyéni igényeknek megfelelő diétás étkeztetést is biztosítunk.

A főzőkonyha mellett a Szivárvány Napköziotthonos Óvoda két tálalókonyhájában is ellátjuk az étkeztetéssel kapcsolatos feladatokat.

Összen12 fő dolgozik az intézményvezető közvetlen irányítása alatt.

Az étlap a konyha munkaterve.

Munkánkat nagyban meghatározza a 2015. szeptember első napjától hatályba lépő a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (VI.30.), valamint annak módosítása: 36/2016. (XII.08.) EMMI rendelet.

Fontos feladatnak tekintjük, hogy a gyermekekkel az egészséges táplálkozás alapjait megismertessük és megszerettessük, számos népbetegség reményeink szerint így megelőzhető, mint például az elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás.

Szemléletmódunk egyik fő irányvonala, hogy a táplálkozással ne csupán egy alapszükségletet elégítsünk ki, hanem a gyermekek egészségnevelésére is törekszünk. Az étlaptervezés során gondosan ügyelünk arra, hogy minél több élelmiszerrel és ételféleséggel megismertessük őket, mindamellett ezeket meg is szerettessük velük. Fő szempontunk a változatosság és az idényjelleg megtartása.

Az élelmiszerek beszerzése kötött szerződések keretében történik, illetve helybeli őstermelőtől.

A szolgáltató tevékenység célja és egyben élelmezéspolitikája: a gyermekek étkezési időben, életkoruknak, élettani igényeiknek megfelelő energiát és tápanyagot tartalmazó minőségi táplálékhoz való juttatása. Az egészséges táplálkozás megvalósítása, megismertetése, elfogadtatása, a gyermekek ízlésének, étkezési kultúrájának formálása.

Munkánk során gondot fordítunk a takarékosság mellett a környezetvédelemre is, például a szelektív hulladékgyűjtéssel, mosogatószer adagolók használatával.

Mindig arra törekszünk, hogy mindenki jóllakjon, ebből adódóan munkánk során sokat számít a gyerekek véleménye is.

Az alkalmat megragadva szeretnénk meghívásunkat tolmácsolni a kedves szülők felé, hogy igény esetén megkóstolhassák „főztünket”, melyre előre egyeztetett időpontban lenne lehetőség az alábbi elérhetőségeken: konyha@alsonemedi.hu vagy telefonon a 06-30/317-9641-s számon Ecser István intézményvezetőnél.

Étkeztetéssel és az ebéd befizetésével kapcsolatos ügyintézés esetén az alábbi elérhetőségeken keresse kolléganőnket: 30/341-2664 vagy ebedbefizetes@alsonemedi.hu

 

   

 

  • Étkeztetés megállapodás letöltése ITT.

  • Ételszállítási nyilatkozat letöltése ITT.

  • Szociális étkeztetés iránti kérelem letöltése ITT.

  • Jövedelemnyilatkozat letöltése ITT.

Polgármesteri
köszöntő

Érték a család. A becsületes munka, aminek van gyümölcse. Érték egy boldog pillanat, egy nyugodt este a barátokkal, nagy beszélgetés az idősebb generációval – akik persze még több értéket éltek már meg. Szeretem a hagyományokat. Az adott szó értékét és a közösség erejét. A fejlődés pedig csak úgy lehetséges, ha együtt akarjuk. Ha hiszünk abban, hogy az összefogásnak ereje van. És persze később mi adhatjuk majd tovább ezeket az értékeket azoknak, akiket a legjobban szeretünk, a gyerekeinknek. Tovább ⟫


Dr. Tüske Zoltán

Polgármester

Eseménynaptár

Nézze meg aktuális és múltbéi eseményeinket.
 

Településünk

Önkormányzat

Intézmények

Értékeink