Kóhalma vadásztársaság

Bemutatkozik a Kóhalma Vadásztársaság

A Kóhalma Vadásztársaság, illetve annak jogelődje immáron 70 éve gondoskodik Alsónémedi környékének vadgazdálkodási, vadászati, valamint természetvédelmi feladatainak ellátásáról. Társaságunk nevét egy régi helyi határrész elnevezésétől kölcsönözte: 1864: ”Kóhalma a legmagasabb domb a határban délkeleten a ráda puszta közelében, homokos legelő” (PESTY). A társaság területe Bugyi településtől egy szakaszon a Duna-Tisza csatorna, átellenben az Ócsai út és részben az 5-ös autóút által határolva Dunaharaszti és Soroksár határáig terjed. Tagságunk többségében helyi Alsónémedi és Bugyi lakosokból tevődik össze.

 

Vadászházunk, Alsónémedi Felsőráda 11.

 

Vadásztársaságunk az elmúlt években több rangos elismerést kapott, legutóbb 2018-ban a gróf Nádasdy Ferenc emlékplakett birtokosai lehettünk. Hivatásos vadászaink megkapták a Nimród vadászérmet és több tagunk is más szakmai kitüntetést. Trófeáinkkal részt vettünk az „Egy a természettel” vadászati és természeti világkiállítás rendezvénysorozatában is.

 

 

Főbb vadfajaink a mezei nyúl, az őz és a fácán, amelyekből a vadászati hatóság által kiszabott, illetve engedélyezett vadmennyiséget jó eredménnyel igyekszünk minden évben elejteni. Társaságunk célja a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás egységének elősegítése és folyamatos fenntartása. Mindemellett folyamatosan, visszatérő rendszerességgel szervezünk olyan közösségi eseményeket, ahol a vad- és természetszerető emberek tartalmas kikapcsolódását szakmai és ifjúsági programokon keresztül igyekszünk minél színesebbé tenni.

Polgármesteri
köszöntő

Érték a család. A becsületes munka, aminek van gyümölcse. Érték egy boldog pillanat, egy nyugodt este a barátokkal, nagy beszélgetés az idősebb generációval – akik persze még több értéket éltek már meg. Szeretem a hagyományokat. Az adott szó értékét és a közösség erejét. A fejlődés pedig csak úgy lehetséges, ha együtt akarjuk. Ha hiszünk abban, hogy az összefogásnak ereje van. És persze később mi adhatjuk majd tovább ezeket az értékeket azoknak, akiket a legjobban szeretünk, a gyerekeinknek. Tovább ⟫


Dr. Tüske Zoltán

Polgármester

Eseménynaptár

Nézze meg aktuális és múltbéi eseményeinket.
 

Településünk

Önkormányzat

Intézmények

Értékeink